Siapa dan Apakah Yang Beli Sate Tadi??








Bismillah , Assalamualaikum dan wassup vampire boys and girls semua ! =)









Dulu-dulu, masa asu kecik bape tahun entah, ada sorang pakcik ni, salu lah jugak jual sate kat dalam taman asu. Dia jual pakai motor pettt pettt pettt macam orang jual putu mayam dulu tuh. Pernah nampak kan orang jual putu mayam naik moto tu???Kalau tak pernah, iyekan je lah. =P








Then, tetiba pakcik tu dah tak jual lagi sate tu dalam taman.  Pelik lah jugak pada awalnya. Mana taknya, sate pakcik tu jual bukannye tak sedap, sedap sangat dan ramai jek orang taman yang beli sate tu.







Rupa-rupanya, ada kisah di sebalik persoalan kenapa pakcik tu dah tak jual sate kat taman asu lagi.







Macam ni ceritanya ...... ~



==========================



Suatu petang, pakcik sate datang taman asu.


Pettttt peetttttt petttttt !! (bunyi hon motor pakcik sate)



Bila dah seronok-seronok jual, berborak dengan customer tetap lagi, tanpa sedar hari dah pun nak Maghrib.
Tetiba, ada seorang pompan ni tahan pakcik sate.




Pompan : "Saya nak daging mentah". *dengan muka yang serius tunjuk beberapa batang sate

Pakcik sate : "Ouh. Ok dik." 




Tanpa syak dan prasangka, pakcik sate pun bagi sate mentah kat pompan tadi. Dalam fikiran pakcik sate, mungkin pompan tadi nak bakar sendiri kat umah dia kot. Lagi fresh nanti nak makan sate panas kat umah malam-malam.




Tetiba.....




Ngapppp ngapppp ngappppp!! *bunyi orang makan dengan rakus








Pompan tadi makan sate mentah depan pakcik tadi dengan rakus dan pelahapnya.



Antara percaya dan tidak, pakcik tu menggigil satu badan dia dan pengsan kat situ jugak. Sejak hari tu, pakcik sate dah tak berani nak datang taman asu lagi.





~THE END~
=============================




Ha.
Amacam?
Korang rasa seram tak cerita asu tu tadi?




Heyy,, ni cerita betul okey. Maksud asu, pasal pakcik tu memang betul, tapi dialognya opkos la rekaan jek weyh. =,= 
Asu mana tahu perbualan dorang macam mana. Bukannya asu ada pun kat situ. Kalau asu ada pun time tu, siang-siang lagi asu dah pengsan ~ Haha.








Okei.
Credits to my friend Afzan sebab dia yang cerita pasal benda ni. Pakcik sate tu sendiri yang cerita kat mak dia. Asu tak tahu menahu pun . Hehe.

















From author :
Kalau korang kat tempat pakcik sate tu, apa yang korang akan buat?
Korang rasa, siapa dan apakah benda yang beli sate mentah dari pakcik tu ek?? 
Jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI ~ (kalau isteri takpe. Haha !)






10 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Puan Besar Shag Yahaya said...

Homakaih. Kalau Shag lah jadi penjual sate tu, mmg cari bisnes baru je terus. Tak berani nak jual sate kat mana2 dah. Huhuhuhu

aizamia3 said...

sebab tu mak kita suruh kita masuk rumah sebelum maghrib..

psstt: setakat ni syukur tak pernah nampak dan kalau boleh biarlah sampai bila2 tak nampak..

Woofer Storm said...

sy tak nak misteri ni,nak bakal isteri je.hahaa


#nak muntah makan dging mentah2..uwekkk

ain dzaya said...

hamaigaddd! kristen stewart ade kat sana...

kalau rasa CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012

Jali said...

Eh ? Kejadian ni berlaku kat Muar ke?
Kat kawasan Tanjung Agas ea?

Cik Ummi said...

@Puan Besar Shag Yahaya

hahaha..
tak nak try jual tudung sayam?hohoho

Cik Ummi said...

@aizamia3

taw takpe..
itu belum lagi citer yg kena sorok dek hantu t***k tu..hahaha

Cik Ummi said...

@Woofer Storm

haha..
bakal isteri?
cube cari kat pasar lambak..ade tak sayam? hehehehe

Cik Ummi said...

@Jali

haah lee..
kat taman aku lah..
taman mulia tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved