Botak Is Sexy !






Bismillah , Assalamualaikum , Hye Peeps ! =)











Tadi masa aku tengah dok lepak-lepak kat mukabuku, tetiba terbaca satu komen kat gambar kawan aku ni. That girl recommends the boy (which is my friend) to shave his hair because he will look sexier with that hair style later.










Aku pun terdiam dan terkedu 44saat sambil membayangkan member aku tu botak. "Erkk, betul ke dia akan nampak lebih seksi lepas tu?". Then aku gelak yang evil punye lah. Tak sesuai kalau dia botak !












Uishhh, aku tak kata botak ni tak hensem la weyh. Aku cuma rasa bahawa tak semua lelaki yang botakkan kepala mereka akan nampak hensem dan seksi. Kalau silap gaya, korang bukannya nampak seksi tapi lebih serupa macam toyol beb ! Betul gua tak tipu maaaa .








Alamak, toyol ni nampak scary dan menggelikan lah pulak. Ew. Terlampau #%^& !








Tapi, apa boleh buat. Kecantikan itu subjektif dan setiap orang pandangannya berbeza.














Mungkin aku tengok certain lelaki yang botak itu sebagai seorang yang sangat comel macam Hagemaru tapi  bila korang tengok, tak ubah macam lelaki yang berkepala cermin (you get what I meant?). Mungkin korang tengok gaya rambut terpacak 90 darjah tu sebagai gaya yang marvellous tapi bila aku tengok, gaya rambut tu tak ubah macam sebuah gunung yang dipenuhi paku-paku tajam yang sedang menantikan cicak mati tercucuk atasnya. 







Tapi, tang lidah dia suke terkeluar tu aku tak suka okkay =.=








See? Sebab tu lah aku cakap, hensem dan cantik sesuatu benda atau orang tu tak sama pada yang melihatnya. 













Okay. Berbalik pada topik botak ni.














Bagi aku lah kan, orang yang botak ni comel lah jugak. Nampak suci dalam debu jek. Terutamanya bila tengok bakal-bakal imam keluarga yang masih bujang pergi buat umrah atau haji. Perghhhhh, gua cair beb ! Sejuk jek hati memandang muka-muka berseri dorang tu. Silap-silap boleh terkantoi tengah syiokk menerawang sambil merenung anak bujang orang. *OOOooooopssss!*













Ok stop !













Within here, there are several famous people that I found matched with the oppa gangnam shaved-hair style. Dunno with you guys. =P









Cyril Raffaelli : Dia berlakon dalam citer District 13. Stunt2 gituh. Macho giler weyh ! =)










Zinedine Zidane, a football player.









David Beckham Shaved Head
David Beckham, a football player.









Shayne Ward, a singer.  Aww, I love this kind of smiles ! =)







Pitbull, a hip-hop singer. I hate this look ! Nampak miang. Eww ~








Justin Bieber?????????????????*okey. No comment for him >__<*








Oh ya.
Kekadang orang botak ni akan lebih nampak miang kalau dia pandang orang lain semacam bersama dengan senyum gatalnya tuh. (Sebenarnya nak cakap Pitbull tuh =__=". He is sooooo damn scary beb!). So, be careful with your look and your smiles before people would misjudge you. Eheh.












Ha, kepada Kilip (bukan nama sebenar), kau jangan nak kembang sangatlah kan kalau ada pujian untuk orang kepala botak ni. Pfffffttttt =P













From author :

Cuba bitaw aku siapakah yang korang rasa nampak hensem dan sexy giler babas kalau botakkan kepala dorang? Er, Sharifah Amani maybe? Haha.





Tabiat Time Study






Bismillah , Assalamualaikum , Hello peeps ! =)








Aku yakin , korang masing-masing ada gaya belajar sendiri kan? Well, mungkin tak semua, tapi at least ada lah jugak habit yang korang buat time study kan?








1) Study sambil sumbat telinga dengan earphone / headphone





Aku rasa, habit study sambil dengar lagu ni sangatlah common dalam kalangan students. Kalau kat library university aku ni, memang digalakkan pun untuk study sambil dengar lagu kat phone korang tu sebab staff-staff kat department bawah library ni memang macam tah pape sikit. Selamber dek jek berborak-borak macam kat kampung or pasang lagu kekuat. Menyirapkan you know ~







2) Meja study yang bersepah dengan barang-barang



Orang yang macam ni, memang konpem takkan puas belajar kat meja yang kecik macam meja kat sekolah tu. Betul tak? Kalau boleh, nak je order meja study sebesar meja makan tu. Puassss untuk belajar pada tahap maksima. Notes berterabur , alat tulis yang pelbagai , laptop , air dan makanan. Senang jek tangan nak capai apa-apa yang dihajati terutamanya makan sambil study. Oh, this is sooo me. Muehehehe. 







3) Study with gadgets.




Ha, yang macam ni pulak memang budak IT betul lah. Memang canggih dan advance lah wa cakap sama lu. Laptop terbentang depan mata, Ipad kat sebelah , henset kat tangan , sambil dengar lagu kat Ipod nano. In the end, apa yang di'study'kan waktu tu hanyalah satu muka surat yang tak bergerak-gerak pun perenggan yang dibaca sebab terlalu leka dengan gadget yang canggih tu. Pfffftttt ~








4) Gentel - menggentel dan pintal - memintal




Orang jenis macam ni, time study suka main rambut or hujung tudung or baju. Sambil membaca nota kuliah, tangan duk sibuk main rambut ala-ala manja gitewww. Pastu ternampak hujung rambut bercabang, terus merungut. Dah tak boleh fokus study pastu sebab rambut dah rosak. Yang jenis pintal tudung tu, kemungkinan lepas dah habis study, berbulu-bulu terus hujung tudung yang dipintal tuh. 









5) Study sambil flirting-flirting




Yang ni selalunya style study hot couples. Dating berdua sambil study same-same. Oh, study betul ke? Atau banyak bincang pasal 'masa depan' korang bersama? Haha. Tapi, bagi yang single  , dia mesti suka tengok sekeliling. Mana lah tahu kot-kot ada manusia yang menarik minat untuk diperhatikan dan di'jeling-jeling'kan , ye tak? Macam aku lah tu. Lagi teruk kalau crush sendiri ada berdekatan kat situ. Mesti kejap-kejap nak curi pandang kat dia. Ahaks !








6) Highly above




Oh , kalau yang ni, kalau dia study, mesti suka naik kan kaki ke atas. Hey, bukannya naikkan atas meja or kaki atas kepala bawah tu. Ini yang suka bersila atas kerusi. Ha, ada macam korang tak? Yeah, mostly aku tengok girls yang suka buat macam ni. Walaupun dah duduk atas kerusi tapi tetap mahu bersila atas kerusi tu. Perempuan melayu terakhir maybe? =P
Kalau macam aku, aku tak boleh bersila. Jadi, aku lebih suka letak kaki atas kerusi yang berhadapan dengan aku. Straighten the feet lah. 










7) Main-main pen or pensel




Students yang macam ni, sambil study, mesti suka main-main dengan pen or penselnya. Akan adanya lakaran kat kertas yang tengah ditelaah tu. Conteng sana sini. Lukis kartun orang lidi or kartun anime. Kalau tengah berfikir sesuatu pulak, kejap lagi main pusing-pusing kan pen tu kat celah-celah jari. Betul tak? =P












Ha, dah alang-alang tu, korang punya tabiat time study pulak macam mana?? Ada tak yang termasuk dalam yang aku sebutkan kat atas ni atau tabiat yang lain? Jom lah share-share. Nak taw jugak ^__^










From author :

Study tu elok-elok ye. Untuk member-member coursemates aku, let's fighting ! Kite belasah exam esok secukup rasa. Pastu kita celebrate dengan buat vacation ke kampung masing-masing ye.. Hehe . Wee ~









You're Big Girls Now ! ^__^






Bismillah , Assalamualaikum , Hye peeps ! =)




   





First of all, HAPPY BIRTHDAY LIYANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oh, and HAPPY BELATED BIRTHDAY ZULIANA !!!!!!!!!!









Kiri Liyana. Kanan Zuliana. <3












Well, birthday dorang berdua ni tak jauh pun. Selang beberapa hari jek. Jenuh jugaklah eosophagus aku nak menyalurkan 3 bijik kek berlainan perasa ke dalam perut neyh. Bday Zuliana aritu, 31 Oktober dan hari ni, 6 November pulak bday Liyana. 













Time birthday Zu, aku dah buat surprise dengan menggantungkan sebungkus hadiah kat kain batiknya yang ada kat ampaian tu. Pagi-pagi lagi dia dah menjerit excited sebab benda yang kitorang plan secara memain the day before, sebenarnya betul. Niatnya nak pergi amik pakaian basahan untuk mandi pada awalnya, tapi bila dah excited dengan benda surprise tu, terus lupa nak amek. So cute to see when Zu was on excited phase you know. LOL.










Zu pun ada dimples ! Sebab tu lah dia comel sangat kalau senyum or gelak. (Zu, kau jangan nak kembang sangat ye aku puji ni =___=  haha) 










Time birthday Yana ni pulak memang dah planned awal. Mastermindnya adalah 'secret' senior kitorang. Bayangkanlah, sebulan yang lepas kowt benda ni dirancang. Excited beno neyh. Tapi syukur alhamdulillah lah lakonan kitorang berjaya. 












Bayangkan lah. Dah pukul 12 malam tapi beriya ajak satu rumah keluar pergi rumah class representative (ketua kelas) untuk amek notes yang kononnya penting tuh. Tak ke macam "hoi, kau takde henset ke nak roger-roger" ..? Atau macam hari esok takde jek. 
















Nasib baik Yana ni jenis blurr dan senang percaya cakap kitorang. Senang sikit nak berlakon. Haha. (Maafkan Kak Long ye Yana sebab antara the big liar semata-mata untuk menjayakan lakonan neyh..... =P)
















Dimulakan dengan berlakon tercungap-cungap naik tangga rumah. Sambil buat muka cuak macam baru lepas kena kejar dengan mamat gila seksssssssssii, aku pun mengayat mereka.










" Weyh korang ! Teman aku gi rumah Intan tu.. pleaseeeeeeeeeeeeeeeee.. Aku takut ahhh. Dah la gelap. Pastu tadi ada sekumpulan lelaki berkumpul kat tepi blok tu.. Dorang main sweet-sweet macam nak ngorat tu. Siyes scary giler. Dorang ramai.. Kalau kita pergi berempat pun tak cukup nak lawan dorang. Dah la aku tengah demam, tak boleh nak lawan balik nanti... huhu.. Temankanlah ... pleaseeeee....." *muka cuak dan muka mengharap*










Actually my housemates Si Zuliana ngan Si Atira tu memang dah taw dah plan ni. Dorang pun saje jek berlakon kononnya memang macam betul lah keadaan yang aku citer tu. Dan dorang pun beriya nak teman aku keluar, kot-kot boleh lawan balik lah geng mamat GS tu sumer. Dalam masa yang sama, sempat aku tengok reaksi muka Liyana. Rasa nak tergelak pun ada sebab muka Yana memang siyes stunned giler dengan mulut sedikit ternganga (nasib baik tak drooling) tapi reaksinya macam tak nak temankan kitorang keluar. But at last, lepas dipujuk oleh kitorang, dia setuju jugak nak keluar rumah. Mungkin risau jugak kalau ada pape yang terjadi kat kitorang yang lain ni ke, kan? 













Overall, kami memang boleh lah pergi audition berlakon lah pasni. Bakat dah ada ni, sampai terketar-ketar Si Yana tu lepas kena prank oleh kami. Hoho. 










Ada sedikit konspirasi di situ ye. muahahhaa











Oh ya, terima kasih banyak-banyak kepada Secret Senior , kawan Senior , Encik R , Dr T , Aaron Sharif , Atira , Zuliana dan aku (cheh, perlu ke??) kerana telah susah payah nak berlakon demi birthday Cik Yana kita neyh. Muahahaha.













Ehem. Kalau nak diceritakan setiap apa yang dah berlaku tadi, konpem belum abes sampai sini, korang dah tekan button pangkah tu. Betul tak? Ceh, macam aku tataw jek. =P. 







Terima kasih jugak kek Secret Recipe kerana sudi berlakon dengan kami .. tssskkk tsskkk =')








From author :

Semoga dipercepatkan jodoh, panjang umo, murah rezeki and may Allah bless you Cik Fatin Nur Liyana Mohd Zain ! Jangan marah-marah naa aku tulis pasal hangpa berdua dalam ni. Hehe




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved