Jumpa Lagi Kak Shai !




Bismillah , Assalamualaikum dan yo wassup? =)






Hey, hari ni asu terbanjirkan kedai belakang tu lagi. 
Adoyaiii. Ni Kak Shai punya pasal lah ! (Haha.Sorry kak. Tak pasal-pasal nama akak pulak yang kena petik ek. =P)






Well, semalam kan Kak Ziana yang berhenti kerja kan? Jadi, hari ni giliran Kak Shai pulak yang menggugurkan jawatan sebagai promoter tudung. Waaaaa... gua tacing beb !







Hm. Sedih tu memang lah sedih, tapi nak buat macam mana kan?
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan akhirnya. ='(






Okei.
Asu nak lekatkan lah beberapa gambar kenangan bersama Kak Shai kak sini so that I won't forget who is the person named Aminah Shaidah ni =)



Akak ! Gambar hari ni punya banyak kite takdelah. Ouh, akak jangan sesekali lupakan kite, Nurul, Kak Ziana, Along, Kak Meon, Kak Kecik, Sue, Syeda, Akob Popo, Kak Mary, Abg Ngah, Kak Long, Abg Long, Abg Fizie, Mummy, Kak Azie, Kak Ina, Kak Akmal, Kak Nur, Miera, Erna , Adam, Haikal, Tini dan semuanya lah taw ! Haha. Kalau boleh, semua nama nak sebut kan? =P




last day asu dan Kak Shai


Bola-bola day =)

Kak Shai, Along ngn Kak Ziana


Kak Ziana, Kak Meon ngn Kak Shai



Surat layang dari hati untuk Kak Shai : [nah baca sampai juling biji mata! haha]


" Hai akak. Terima kasih untuk segalanya. Segala kenangan kita bersama, insyaAllah, kite tak lupakan. 
Eheh. Akak taw tak kenapa kite sedey sangat bile akak dah benti ni?? 
Sebab,,, nanti kalau tak ingat harga, nak rujuk sape???? Hahaha !
Tapi kan, memang betul lah kak, kite tak taw kenapa cepat lupa harga-harga tu. Gelabah satu hal. Adoyaii. 



Err... siapakah new arrival ni? Haha



Akak ingat tak awal-awal kite masuk kerja tu?
First time kite nampak muka akak masa akak nak pergi toilet, masuk kedai depan masa kite ngan Miera tengah nak bekpes dalam kedai tu. Then, Miera pun suapkan ayam kat akak. 
Pastu, kite pesan kat akak, bila dah balik toilet, panggil kite, nak ikut gi kedai belakang. Kat kedai belakang, time tu lah kite banyak soal-soal akak. Kat area kedai belakang, akak kenalkan kite kat Kak Ziana, Sue, Along. Dan Kak Meon masa tu, kite tak berapa nak ingat nama apa yang kite panggil tu. Yang penting, name skema lah. Haha !






Ouh, kite ingat lagi, awal-awal dulu kite panggil akak, "Kak Syida".
Akak taw tak, first impression kite bile Kak Ina menyebut nama akak?
Kite dah bayangkan akak ni seorang yang garang, unfriendly dan suka buli sebab, kebanyakan "Syida" yang kite jumpa, mesti sama seperti yang kite gambarkan tu. (haha. Tak baik buruk sangka!)
Tapi, bila dah terpandangkan muka akak untuk pertama kali, terus impression kite berubah. You're seem nice. Bila dah mula kenal rapat, yup, you're very nice person.
Akak, kite mintak maaf taw sebab dah dua kali kite buat benda yang akak tak suke secara tak sengaja. Mekaseh eh sebab berterus terang ngan kite. Kalau ada lagi benda yang kite dah buat tapi tak sangka dah buat akak tergores hati, sorry sangat-sangat. Hopefully akak tak berdendam ngan kite.



ni mase first day keje. Wah, sememeh giler masing-masing. Haha !



Lepas ni, akak dah susah la nak merasa sambal goreng pedas yang mak kite buat hari tu. Hehe. Ouh. Ingat lagi ! First day, kite lupa bawak sudu or garfu. Then, kite pinjam akak punya sudu. Untunglah akak ni bukan kedekut orangnya. =)
Remember yang pasal harga rosak tu? Haha. Tenkiu for backing and helping me out. Kalaulah akak ni jenis yang berkira dan pendendam, hari kedua bekerja lagi kite dah mintak benti keje. 

Ouh.
Pasal kejadian banjir-banjir aritu, mekaseh sebab bagi semangat dan kekuatan sikit untuk kite. I want you to know that I'm growing stronger there because of you mainly. Kalau akak resign awal-awal dulu, tak tahulah sampai berapa hari kite dapat bertahan untuk stay kerja kat situ. Thanks again kak.

Haha.
Tetiba teringat kenangan masa first time confess kat akak, siapa orang yang kite suke usha kat situ. Tak masal-masal kena nyorok bawah meja kat kedai Kak Kecik sebab malu punya pasal. Tu lah, akak ngan Kak Ziana nakal sangat giat kite mase tu, mesti lah malu. Nasib baik akak berdua zip mulut time tu. Bak kata akak, "Buat tak tahu je". Bile kite amalkan apa yang akak pesan tu, yup, now dah boleh cover malu tu sikit. Bukan cover sikit kan? Tapi dah macam terover berani lah pulak nak bagi hint kat orang tu yang kite suka dia ! Hahaha !

Tak sangke taste kite ade jugak yang same kat situ kan?
Akak jangan lupa taw, "KEMEJA", "KARAT","ASLI" dan dorang yang lain tuh. Haha. Sesuke hati jek nak bagi brand kat orang =P



Kak Shai pegang Teddy Bear yang comel bernama Adam. Kiut ! Montel ! 



Ha !
Akak jangan lupe pulak kejadian akak tetibe approach budak-budak kecik ngan bapak dorang dengan "Hai adik-adik !!" Haha. Bersemangat giler. Wat malu jek lah. =P. Kan dah kena gelak ngan dorang.

Hm.
Akak, doakan je lah eh kitorang yang tinggal neyh dapat bertahan untuk bersabar melayan karenah budak  tu. Heeeeeeee. Jangan sampai kitorang berhenti serentak reramai sudah. Abes botak kepala kak ina camne nak cari pekerja baru nanti. Haha.

Hadoyai.
Dah terpanjang lah pulak surat layang neyh. Hoho. Ingatkan pendek je. Nampaknya banyak jugak kenangan yang kite dah lalui bersama akak, sampai dah tak tersebut dah. Petik mana yang ingat dan fresh lagi kat otak ni lah. Hoho.



Siapa buli siapa ni???



Okei okei okei.
Kite buat kesimpulan je lah senang.
Tenkiu atas tunjuk ajar akak selama kite kerja dengan akak tu. 
Tenkiu sebab backing and helping me always.
Tenkiu sebab bagi pinjam pinggang untuk dipeluk. Haha !
Tenkiu sebab jadi mangsa buli kite.
Tenkiu sebab salu pinjamkan terlinga untuk dengar luahan kite yang macam-macam tu.
Halalkan apa-apa je yang berkaitan ngan kite terutamanya makan minum taw.
Maaf kalau kite banyak sakitkan hati akak.
Maaf kalau kite salu bergurau kasar dengan akak.
Maaf kalau kata-kata kite ni terlaser or terlalu telus.

Eh akak ! Selipar rama-rama tadi yang kite pakai tu??
Akak nak tinggalkan atau lain kali nak amek balik? Haha. Baik bagi kite guna je lah kak. At least ade lah jugak benda untuk kite teringat kat akak. Hehehehe. *tak malu

Ok lah kak.
Ni tak tahulah akak larat mana bace semua ni.
Dah panjang sangat rasanya.

I know you're very beautiful inside and outside Kak Boja !. Kalau pakwe akak yang tu berani-berani buat akak sedih or dump akak sebab jumpa pompan yang kononnya lagi cantik macam model, roger kite taw. Meh kite belasah dia sampai tak boleh nak mengurat pompan lagi. Haha !

I will miss you always. 
Lebiu and muah muah. "







Klon Rita Rudaini =)



From author :


Asu ingatkan asu dah kuat dan tabah untuk menghadapi malam terakhir bekerja bersama Kak Shai, rupanya cengeng lagi lah ! Haha. Takpelah, at least dah berjaya buang toksik dalam badan sikit. =P
Eh, korang rasa, rupa Kak Shai asu ni ada rupa Rita Rudaini tak?




3 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Romeo Laut said...

hooo... gambar tak nak agak. Macam-macam cerita dlm satu entry. pening jap.

Cik Ummi said...

@Romeo Laut

hahaha..
bukan ape..
aku tak mintak pown org ramai like or komen entry ni sebab entry ni mmg khusus utk akk tu pada dasarnye :)

aizamia3 said...

entry ni boleh review setahun dua lagi.. simpan buat kenangan.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved