Kening Kita Macam Ekor Cicak??



Bismillah , Assalamualaikum dan yo wassup geng ! =P




Ha? Terkejut tak kalau asu cakap bulu kening kita ni macam ekor cicak sebenarnya.









Tak percaya???
Asu pun was-was jugak pada awalnya. Tapi, tak mustahil kan kening kita boleh disamakan dengan ekor cicak? Sebab, kening yang dicukur pun akan tumbuh jugak, cuma take times lah jugak.





Actually, asu bukan nak cakap sal fakta yer. Asu cuma nak kongsikan dengan korang semua, ade lah satu kesah ni, berkaitan dengan perbualan antara seorang budak perempuan bernama Cepai dan ibunya (bukan nama sebenar)




====================================================




Suatu hari, Cepai tengok bapaknya mencukur bulu-bulu dimuka guna shaver tu. Biasalah, budak kecik, mestilah perasaan ingin tahu mereka sangat-sangatlah tinggi. Kan?




Sebelum terkantoi dengan bapaknya, Cepai pun senyap-senyap amek shaver tu dan cuba untuk mencukur-cukur di mukanya. 10 minit kemudian, Cepai pergi kat ibunya.



Sambil menutup kening dengan jari, Cepai tanya ibunya :





Okei fine. Model Cepai by Kak Ziana =P hehehe



"Ibu, kening kita ni macam ekor cicak kan???"



"Eh, kenapa pulak cakap macam tu..???"




"Sebab......................kening Cepai dah takde," kata Cepai sambil menunjukkan dua-dua keningnya yang togel.






Mak aih, macam alien -,-






"YA RABBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" jerit ibu Cepai lalu pengsan.





Sejak hari tu, ibu terpaksa lukiskan kening Cepai guna pensel celak sebelum pergi ke sekolah. Macam tu lah keadaan Cepai untuk berbulan-bulan lamanya sebelum kening baru tumbuh dengan lebih cantek wokk !



* THE END*
===========================================




Haha ! 



Actually kan, citer ni asalnya dari Kak Ziana. Benda ni berlaku kat adiknya masa adiknya bape tahun tah. Asu terpaksa ubah-ubah sikit dialog or pape yang berkenaan sebab Kak Ziana citer benda ni dalam 2 minggu yang lepas. So, asu dah lupa lah dialognya tu. Hehe.






Asu tak tahu bagi korang, tapi bagi asu, Kak Shai ngan Sue, kitorang dah gelak macam hape tah time Kak Ziana citerkan pasal tu. Bayangkanlah, dengan mimik muka Kak Ziana tu sekali, lagilah kitorang dapat bayangkan macam mana situasi tu. 






Okei fine, citer asu membosankan kan?-,-
Baik korang cakap jujur sebelum asu pangggg sorang-sorang nanti ! Haha *joking






Ok. Tutup cerita tu.
Dah alang-alang asu rajin update hari ni walaupun mengantuk sudeyh, asu nak ucapkan farewell kat Kak Ziana sebab hari ni dia last kerja kat tempat kerja dia tu.





Domo Kak Ziana pown sebok nak interprame. Muahaha. Tengok domo, teringat jari Kak Ziana yang domok2 tu. =P






Sedih.
Tacing.
Sebabnya, last day Kak Ziana kat situ, asu kena jaga kedai depan. Jadi, jarang-jarang dapat berbual dengan Kak Ziana tadi... ='(





Hopefully, Kak Ziana akan sentiasa ceria dan cemerlang di dunia dan di akhirat. Kitorang pasti akan merindui akak ! =)






Notakaki spesel untuk Kak Ziana :

" Akak, sedihnya sebab tak dapat nak lepak-lepak ngan akak time akak last day neyh. Nak bergamba-gambo pown tak dapat kan? Akak, sorry eh kalau selama ni, segala perbuatan atau kata-kata kite buatkan akak rasa kecik hati. Sorry, I didn't mean it. Tapi law pelok-pelok pinggang salu tu, I only mean tu tease you lah. Hehe. Dapnyeeerr!! Halalkan semuanya yang berkaitan dengan kite eh? Kite pun dah halalkan semuanya termasuklah Snek Mi ngan 50 sen aritu tu.. (haha. Itu pun perlu sebut ker?=P). Akan datang, semoga kita dapat jumpa lagi dan dapat tengok movie same2 ! (Ragging akob soh belanje tiket wayang jom !kuikuikui) . Pasal hot scandal tu, thanks sebab kunci mulut. Hehe. Ouh, terima kasih eh atas tunjuk ajar and sokongan akak aritu. Really appreciate them. Ok lah kak, selamat sambung belajar eh. Ada rezeki, jumpa lagi. Lebiu !!! Muah muah ! "





Popo sebok je nak interprame time kite tengah nak romantik kan Baby Ziana. Hahahaha !








Kak Ziana dan Asu masa fifth day asu kerja kat Kmall tuh.








From author :

Apa perasaan korang kalau terpaksa berpisah dengan orang yang korang kenal walaupun sekejap? Kalau asu, asu memang cengeng sikit sebab memang asu mudah sayang kat seseorang walaupun kenal dan rapat dalam tempoh sekejap je. Eheh ! I mean, sayang kat member gegurl okay. Kalau member lelaki, berpisah patpuloh tahun pown gua steady jerk. Haha !







2 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

pha is said...

bila baca tajuk, ingatkan sebab kening lentik macam bentuk ekor cicak.. hehehe

aizamia3 said...

pasal kening..
masa hari nak nikah, en. suami cakap kat kakak dia a.k.a mak andam akak masa tu.. kalau cukur bulu kening bini aku, aku 'bunuh' sape yang cipta pisau cukur tu.. kahkahkah.. bantai gelak kitorang..


pasal berpisah..
normaller dik.. touching sikit2 je, takdelah habis sekotak tisu.. steady lagi.. tapi tetap terasa di hati bila orang yang dah mula rapat dengan kita akan pergi 'meninggalkan' kita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved