Opsss .. I'm Taken... !



Bismillah , Assalamualaikum dan wassup guys ! =)




Hehe. Tajuk takleh blah je kan? Macam seolah-olah dah ada pakwe je. Tapi, takde lah. Ni bukannya pasal asu dah kapel ke tidak, jauh sekali kahwin ! =P 
Actually, asu hanya bermaksud bahawa asu telah rasmi diambil bekerja kat salah satu kedai yang jual tudung-tudung kat area perkampungan rumah asu neyh (haha. Perkampungan lah sangat kan!)





Well, sebelum ni, asu pernah jugak keje jual2 tudung ni semua, tapi dulu tu kat kiosk kecil2 je, kali ni kat kedai.  Jadi, the bigger the place, the more the variation lah kan?(eheh, peliknya ayat? =,=). Penat tu , penat lah jugak sebab kena berlari2 ke kedai depan belakang (memandangkan tokei asu ni ade dua kedai) semata2 nak puaskan hati customers punya pasal. Bosan tu, adalah jugak. Time takde customer tu, memang rasa nak tidoooo jek. Tapi, takut jugak kalau tak pasal-pasal makan gaji buta plak nanti kan? Nak wat camne, borak2 je la ngan sorang akak yang same tempat keje ngan asu ni.





Haha. Seperti biasa sebelum ni, asu memang punctual (terlampau punctual). Mungkin sebab excited pada hari pertama kerja ? -,- 
Bayangkan lah, Boss dah cakap ngan asu masuk kerja pukul 10 pagi. Jadi, sebelum pukul 10 pagi lagi asu dah terpacak kat depan kedai. Tapi, tukang pegang kuncinya datang pukul 10.30 pagi. Ohhoh.





Ha.. tengok ! Kedai lain pun belum bukak lagi. Hahaha





Hm. Gila bosan kan tunggu setengah jam? Jadi, nak hilangkan bosan, asu pergi lah berkenalan dengan budak yang kerja kedai berdekatan dengan asu tu. Kiranya, dialah orang yang pertama asu kenal kat sini. Erni namanya (ejaan sebetulnya taktaw lah. Maaf ye kalau silap. Hehe). Erni ni, umurnya bawah asu je. Jadi, sambil borak2, asu tolong-tolong la jugak dia keluarkan stand2 baju untuk disusun (oh, rakyat Malaysia ni sungguh berbudi bahasa kan?Haha).





Okei fine. Korang pun mesti malas nak baca kan? So, asu sum up kan apa yang asu dah lalui hari ni. Boleh kan? Oleh sebab asu suka berborak2 dan berkenalan dengan orang, asu dah kenal dalam 15-20 orang untuk fasa pertama ni. Em, dah senang bergurau senda dengan adalah dalam 5-6 orang. Seronok? Eh, mestilah seronok bila dapat kawan baru. Hehe. =)
Lagipun kan, orang2 kat sini sangat-sangat peramah dan baik lah. Tak sombong pun. Sebab tu asu suka nak kenal dengan mereka semua.





These two sisters yang aku senang bergurau dengan dorang. Kak Shai yang kiri and Kak Ziana. =)




Okei fine. 
Kerja mengingat jenis tudung dan harganya amat mencabar. Maklumlah, berapa ratus tudung yang pelbagai jenis kat situ. Adoyy, mampus lah kalau nak hafal semuanya dalam satu hari kan? Memang itu lah benda yang paling taff bagi sape yang keja macam ni pada permulaannya. Tapi, lama2 nanti alah bisa lah tu kan? =)




Oh, baju2 kat kedai2 jiran sebelah banyak giler yang ohsem2. Rambang mata pulak jadinya. Nasib baik takde duit lagi. Kalau tak, memang habes jubah2 tu asu pulun ! Haha.



Asu dah tak taw nak bebel ape lagi. Penat lah. Nak tido. =P (cheh, padahal bukannya kerja buruh pun sampai penat sangat tuh.)




Hm. Nasib badan asu lah, hari pertama kerja dah bawak penyakit. Batuk dan selsema yang sangat teruk. Dah berapa puluh kali tah asu asek terbersin je. Maaf ye boss kalau saye ni terrrrbawak virus. Haha !






Rajin tak asu??? Hehehehe



Oh guys !
Sorry lah eh kalau asu tak sempat nak singgah balas atau blogwalking ke blog korang. Sorry sangat. Kalau asu boleh curi masa untuk merapatkan ukhwah dengan korang, asu akan cuba ye. Jangan majuk2 taw. Dan, facebook pun mungkin akan kurang sikit kowt. Entahlah. 

I will try my best to make you all happy. (errr,,pernahkah asu buat korang happy ? -,-)
Papehal pun, TERIMA KASIH kerana sudi bertandang ke sini walaupun hanya jeling2 je. =)





From author :

Pelanggan ni ada beribu karenah dorang. Kalau korang lah kan, bila berhadapan dengan customer yang cerewet, apa gaya korang bercakap dengan mereka? Mesra, biase2 je, banyak diamkan diri, betah, perli atau bagi makan penumbuk je? Hahaha. 



10 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

aizamia3 said...

teringat masa asu keje dulu.. bila dah sibuk maka masa pun makin terhad tapi syukur hingga kini kita masih borak2 walaupun hanya kat sini.. ;)

psstt: rindu pulak dengan dak Faris Adli tu.. dia pun dah sibuk sejak dah kerja ni..

Cik Ummi said...

@aizamia3

hahaha..
asek post mrah2 je ek? kahkahkah..
alhamdulillah..smoga tak benti smpai sini je kan?


hm..faris tu mmg..bz memanjang..bukak blog bru..tp bz gak nk update..adoyaii

AzelahSaupi said...

bg la sini tudung freee satu . kedekkkkkkkkkkkkkkkkk tol . haha

Cik Ummi said...

@AzelahSaupi

amboi !!
demand betul kau ek..
haha
gaji pertama pown belom dapat...jangang nak berangan plak ye..haha

aizamia3 said...

psstt: marathon tu.. dak Nuha takmo tidur malam.. meragam malam.. :(

Ibu Lala said...

wah..nanti nak beli tudung kat cik ummi je lah. boleh tak?

Mr Iqbal Abdullah said...

leh la jual tudung online..alang2 kan...

Cik Ummi said...

@aizamia3

alolo..
ciannye akk..
takpe3..byk pahala kerana bersabar..hehehe

Cik Ummi said...

@Ibu Lala

boleh3...
nnt order je kat umi..
nnt umi belikan eh ibu :D

Cik Ummi said...

@Mr Iqbal Abdullah

hehehe
boleh je..
tp,tak reti organize la..
ade nak tolong ??hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved