First Messy Doodle Using Adobe Flash Cs3



Hai semua.

Hehe.

Asu sekarang ni macam tak makan saman plak ek? Kate nak improvekan diri tapi sampai nak seminggu pun berhabuk bersawang je blognye neyh. huih.. Dush3!

Bukan asu malas atau takde idea. Cuma.....errrr.....






Takde kartun ! *haiyya..macam ini pun ada ka? ~,~"



Actually macam ni. Entri yang sepatutnya asu publish 4 hari yang lepas, Asu dah lukis kat kertas dah gambar2 nye. Okei. Memang buruk lah sebab asu bukan orang seni. Asu lukis2 tu untuk bagi korang boleh imagine lebih betul dengan situasi asu tu. 



Tapi, asu takde scanner lah. Huhu. Nak snap guna kamera phone, pergh, memang tak ah. Hampeh sangat. Nak masukkan lagu bebanyak pun dah jadi biol ~



apehal lah pulak kotak kat muke tuh ? -,- careless


So, punya lah asu tunggu....tunggu...tunggu.... (tunggu ape pun asu tak sure. hehe)




Suddenly, semalam entah macam mana, asu teringin sangat nak main lukis2 guna Adobe Flash cs3 yang macam Yazid Torpedo ni buat. 


Yup. I really adore his works. Sangat2 comel jiddan. 


Asu nak jugak main2 kartun macam yazid, tapi, macam payah je tangan kayu macam asu ni nak hasilkan doodle yang comel jiddan macam yazid buat ni.


Tapi takpelah. Asu is asu. Dan style asu, asu punya cara lah ! =P


So, setelah menyirap jugak godeh2 tools dan ikut tutorials dengan penuh kesabaran, asu telah hasilkan dua doodles. Satu boboi dan satu gegurl. 


Dan asu perkenalkan, hasil tangan asu yang asu bagi nama style ni sebagai "Messy Doodle" which means, style budak tadika kaler2. Comot-momot gitu. Hehe.











Jeng...jeng...jeng !







Ini namanya Aisyah. Doodle gegurl.




Ini namanya Aiman. Doodle boboi.



Ha.

Siap sudah Messy doodles asu yang gemok2 tuh. Kuikuikui.


Yup. Sangat-sangat comot bukan? Tapi, nak wat macam mane, asu lukis2 tanpa guna mouse, memang ah kaku sikit. Kan asu dah cakap awal2 tadi, asu bukanlah seorang yang berseni dan opkos lah tangan kayu.



Tapi asu rasa, asu tak perlu risau sangat sebab bak kate Yazid, practise makes perfect. Lama2 okay lah tu =)


Ok. 


Setakat tu lah asu nak membebel. Kalau korang nak tengok doodles yang comel-lotey, jom kita intai2 blog Yazid Torpedo.











 
From author :

Nak seribu daya, tak hendak seribu dalih. Kan?
Kalau korang nak link untuk download full version Adobe Flash CS3 ni, mintak je asu ye. Kalau taknak takpe. Tak pakse pown =P

Thanks for reading ! Kalau suke boleh like. 

8 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

aizamia3 said...

bila dah selalu asah skill tu makin tajamlah..

Cik Ummi said...

aizamia3 :

yup.. you're always right to say that akak :)

Salina Hj Ismail said...

memang comel n cantik... kalau dibandingkan saya.. lgsg xthu..jd tahniah :)

Mr Iqbal Abdullah said...

buat doodle utk ix sekor leh? hehehe

Cik Ummi said...

Salina Hj Ismail :

kuikuikui.. terima kaseh atas pujian yg anda berikan..blushing sayer.. haha

Woofer Storm said...

dulu dan skg dah lain scc,dulu rajin update,skg malas..update jika mampu..

#kira okey la tu,sy langsung tak reti lukis2 ni..

Cik Ummi said...

Woofer Storm :

hey, kite da gune nama baru lah :D
haha.
mmg skrg ni xrajin nak update lah..
ok3..
law mampu, setiap hari asu update okeyh ^^

thanks for reminding me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved