Wah, tingginya awak !




Bismillah , Assalamualaikum , Hai korang ! =)





Setiap hari aku pergi-balik kelas naik bas yang pihak universiti dah sediakan. Al-maklumlah , aku belum mampu nak beli atau bawak kereta sendiri ke sini. (Kalau bawak pun, berisiko tinggi nak jadik 'bas' mini lah gamaknya. Haha)








Pagi tadi adalah sorang mamat ni naik bas sama dengan aku.










You know, dia sangat tinggi taw. At least, lebih tinggi lah daripada aku -,-. Yeah, itu yang pasti. Dalam masa yang sama, semua seat dah penuh. So, dia terpaksa lah berdiri dalam bas tu.
















Aku yang tengah duduk ni, tengok dia atas bawah. (Oh, of course lah lelaki tu membelakangkan aku time aku perhatikan dia). Then, aku tergelak.










Bukan sebab aku gila okay. Aku gelak sebab dia tinggi sangat lah wei. Jarak antara kepala dia dengan bumbung bas tu kurang sejengkal jek.






Dah nak cecah bumbung bas dah tu ~






Kalau dia tinggi pun kenapa??











Well, memang lah tak salah dia tinggi pun. Dah dijadikan dia tu tinggi, nak buat camne kan? Actually, aku cuma terfikir sesuatu je.







Selalu terhantuk -,-







Kalau aku yang pendek ni, selalu sangat terhantuk kat luggage drawer kat dalam bas tu, apatah lagi orang tinggi-tinggi macam lelaki tu? Ahaks.













Ok, tu je. Bye !












From author :

Tinggi atau rendah, semuanya sama sahaja. Masing-masing ada kelebihan dan kekurangannya. Kalau yang pendek tak sampai nak capai cawan dalam kabinet pinggan mangkuk, yang tinggi boleh tolong ambilkan. Kalau yang tinggi tak muat nak masuk kereta porche, pandai-pandai kau lah cari kereta yang bumbungnya 7 kaki ye. Haha !




6 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Faris Adli said...

"Kalau aku yang pendek ni, selalu sangat terhantuk kat luggage drawer kat dalam bas tu.."

Tu kata kau..yang sebenarnya kau langgar tu sebab kau tak berhati-hati..takde kena mengena dengan ketinggian..aku tinggi tapi tak pernah pun langgar

Cik Ummi said...

@Faris Adli

bwekkk..
ye la...
aku je la yang cuai..
grrrr >,<

bekas kawan ko said...

menghantukkan kepala ke luggage drewer itu satu latihan yg baik, . . . untuk menguatkan kulit kepala, . . . . . . . . . . hahaha :D, . . . sanggup kau, . . . ketawakan, . . . kesian mamat tu, . . . . . hehe

aizamia3 said...

kahkahkah.. nampaknya ai terlambat comment, dak Faris dah comment dulu.. ;)

Cik Ummi said...

@bekas kawan ko

hahahaha
itu bukannye makin kuatkan kulit kepala.. makin mutate jadik flowerhorn ade lah -,-

Cik Ummi said...

@aizamia3

hahaha,..
akak kan bz...
OP (org penting) lah kan.. =D
ngee ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved