Kasihan ! Post Tittle Yang Kelakar





Bismillah , Assalamualaikum , Good day friends ! =)
Sebelum meneruskan bacaan korang, jom follow twitter asu---> @sayacikummi.







[Macam mintak pelempang jek bila baca balik tajuk yang aku tulis tuh. Dah la kesian, pastu kelakar pulak tu =.=]






Tadi aku blogwalking kejap. Saje-saje nak cari inspirasi nak mengupdate blog neyh. Tetibe, aku terbaca sesuatu yang aku rasa macam kelakar.














"Kasihan ! Ular Sawa Hamil Dilanggar Anak Berterabur"
















Belum pun klik post tu untuk baca berita selanjutnya, tetiba plak aku terbayangkan benda lain. Yang penting, apa yang aku bayangkan tu memang tak sama pun dengan apa yang nak disampaikan tu. Ahha ~











Apa yang aku bayangkan.








Yeah, itu lah yang terlintas kat otak aku masa pertama kali baca tajuk post. Anak-anak yang berterabur melanggar ular sawa yang hamil. Terpikir jugak aku ; hebat giler budak langgar ular sawa tuh. Tak kena makan pulak??








Tapi sebenarnya, tajuk tu nak menyampaikan mesej yang ini.






Maksud yang sebenar.













Iye. Itu lah maksudnya. Seekor ular sawa yang tengah pregnant, kena langgar, pastu kandungannya/telur2nya  yang belum sempat menetas dah berterabur atas jalan raya. 











Haha. Tu lah, nak jimat space punya pasal, kan dah lari maknanya. Bukannya tak boleh tulis penuh-penuh pun. Boleh jek. Lagipun, kalau nak tajuk pendek, kenapa tak tulis :















"Kasihan ! Ular Sawa Hamil Dilanggar, Anak Berterabur" 
or 

"Kasihan ! Ular Sawa Hamil Dilanggar Lari"

or
"Kasihan ! Ular Sawa Hamil Kena Gilis"
or  
"Kasihan ! Anak Ular Sawa Berterabur Atas Jalan"
 or
"Kasihan ! Anak Bersepah"

















Hahaha.
Tajuk cadangan yang last sekali tu abaikan je la eh. Tak masuk silibus pun =P






Well, ini adalah video yang aku amek dari sumber tu. Kasihan, line WiFi kat tempat aku ni lembab sangat, aku sendiri belum tengok keadaan anak ular yang bersepah tu. Takziah untuk ibu ular yang hamil tu. Iskkkkk iskkkkk.












Er, kalau ada yang terasa tu, aku mintak maaf eh. Sorry tergelak 10 minit. Hehe. Dari mana aku baca tajuk tu, biarlah rahsia. =P












From author :

Nak menulis pun kena berhati-hati jugak. Tanda koma (,) walaupun kecil, tapi dah cukup membuatkan sesuatu ayat berubah terus maknanya. Betul tak? Sebab manusia ni, kalau dia membaca, mesti ada intonasinya. Err, atau korang memang baca sesuatu benda dengan nada mendatar jek, tanpa ada berhenti mahupun pause? =.= Pelik.







9 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

ciannyer kat mak ular too..
banyak gak anak dyer.. bersepah2..

Cik Ummi said...
This comment has been removed by the author.
Cik Ummi said...

@Nur Atiqah Mohd Zaki

kesian kan?
walaupun dia menatang yang berbahaya,tp kesian jugaklah kalau tengok nasib dia tuh.. tskkk tssskkkk

Anonymous said...

Lawa nye lukisan cik blogger ni.. Ekekeke..

Cik Ummi said...

@aizamia3


kan?
kalau buat sup tu, sedap !
hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved