Toink Toink ! Flashback 2013






Bismillah , Assalamualaikum , Hai semua ! =)




Hari ni hari last tahun 2013. Semoga hidup sepanjang setahun ni membawa makna yang begitu besar untuk semua. Untuk aku? Yeah. Sangat besar sampai tak terkata. Tahun yang penuh dengan suka duka pahit manis tawar masam payau. Ah, semuanya pun ada !

Sejarah paling besar dalam lipatan lemak  hidup aku adalah kena repeat year. (Oh, nak menyebut ni pun buat aku sentap sampai ke akar umbi T___T. sobss sobss)





Hm, lemme recap penitian hidup seorang gadis berumur 20 tahun, bernama Cik Ummi, sepanjang tahun 2013 ni.





Januari
  • 5th : Event I'm OSEM 

Rindu nak makan dalam talam beramai-ramai dan main suap-suap :3

Best dapat pi Botanical Garden ngan mereka ~



  • Final exam semester 1. pffft. Boring story T__T


Suatu masa dahulu yang tak dapat nak dikenalpasti bila.



Februari
  • Bla bla bla... Not so interesting.

Kan dah kate NOT interesting.. tak caye. Haha =P





Mac
  • Bla bla bla.. another boring month
  • Completed 3rd dose of Hep B vaccine.

Penuh memori ~



April
  • This was totally awesome month ! Hehehehe. Mestilah OSEM, sebab bulan kelahiran aku kan? =P
  • 3rd : Community visit
Enjoy the dirt ! =D

My awesome team mates ! ^___^

  • 5th : Briefing sukarelawan hospital (pffft. Tah ape jadi lah ngan program ni, aku pun tataw)
Hectic surroundings? No comment T___T

  •        : Wisata AISA
Peserta WISATA . Dalam perjalanan balik, dapat lagu birthday dlm van. Shoo shuwit. Haha =D

  • 7th : Lesen memandu dah full. Yay ! ^_^ .. ehem. Hari ni berdating kat QB dengan Miya, dia dan dia =3
  • 18th : Forum Dunia Warrior Akhirat Hunter
  • Completed 3rd dose of HPV vaccine.




Mei
  • 5th : PRU13 yang macam %Q$^#&%#&@!!
  • 17th : Ceramah Manisnya Kahwin Muda
Walaupun blurr, aku gigih jugak nak upload. Haha.

  • 18&19th : Kursus Pra-Perkahwinan. Yay ! Dah boleh kawennnnnn ~ Sape nak kawen ngan aku sila inbox kat fb. Hahahahha. Ok, ini lawak kering namanya. Tak siyes dan tak lawak pun. T___T
Yay. Jom kawen ~ Hehe

  • 24th : First time berbatak makan kat Seoul Garden. Ini kisahnya ---> Seoul Garden. 
  • 29th : Super Wednesday CESMED kat UKM.



Jun
  • Boring month due to final exam semester 2 . gahhhhh ~ T____T
This is what I called "boredom" 



Julai
  • 5-7th : Jaulah Qalbun Salim bersama ahli usrah dan akhawat yang lain. =)
Sesi mentadabbur alam =)

  • 10th : Start Ramadhan
  • Stress mula melanda dengan hebat kerana perlu datang kelas tambahan kat UKM sebab kena reseat beberapa paper exam. X___X

'Ibu tiri' kami =_____="





Ogos
  • Reseat exam.
  • Keluar result untuk First Year 2012/2013 dan menangis semahunya. Sobsss sobssss. Terasa dunia gelap sangat sangat dan keyakinan diri terus menjunam jatuh ke dalam gaung dan meletop mengalahkan bom nuklear yang jatuh kat Hiroshima tak lama dahulu. Kebabommm!!!!

Dah abes paper reseat.
Muka jek yang tersenyum puas. Dalam hati? 




September
  • Sobbing month. Aku rasa macam tak boleh nak terima hakikat. One of the biggest failure in my entire life. Sobsss sobssss ='(
  • 14th : Untuk students under MD UKM-AUCMS, hostel kitorang berpindah ke Lunas, Kedah dan kampus baru kat Kulim Hi-Tech, Kedah. Masalah hostel menambahkan lagi stress, sedih dan kegilaan jiwa aku yang berombak-ombak ganas.
  • Start the new semester as a fresh First Year student. Yea. You heard me. I'M A REPEAT STUDENT ! T____T . Time ni, memang hanya Allah je lah yang tahu betapa jiwa aku sangat remuk hancur berkecai. Ya. Aku tahu, semua ni berpunca daripada sikap dan kesalahan aku sendiri. Bukan orang lain. Tsskkk tsskkkk.

My only buddy masa awal-awal masuk sem. I mean, girl. Malay girl



October
  • 10th : Muslimah Gathering.
  • 18th : Alhamdulillah. Masalah rumah selesai =')

Yes, our house's name is 'Busyra' which means good news.



November 
  • 30th : Kenduri kahwin Ude. Ude dah nikah bulan lepas-lepas (errr,,aku adik yang sangat tak berguna sebab tak ingat tarikh dorang nikah. Hey, bukan sengaja okay, tapi disebabkan aku tak dapat balik time tu. Tak dapat tengok abang sendiri akad nikah menyebabkan aku blurr dan pelupa. Hukhuk)
My beloved family <3



Disember
  • 17th : Wacana Santai : Assalamualaikum Cinta oleh Imam Muda Nazrul kat USM, Penang.

Assalamualaikum Cinta. Hikhik =3

  • 31st : Sembang Ambang 2014 bersama Ustaz Azhar Idrus and the gang ! =3 Hewhew





























Hm. Tu je lah apa yang aku nak recap.
Macam bosan jek ? Haha. Pedulik lah. Yang aku tak mention tu maknanya benda yang terjadi tu cuma kecik-kecik hal jek dan too personal lah.





Dikesempatan yang ada ni, aku nak mintak ampun dan maaf kat korang-korang semuaaaa atas segala salah silap aku. Tak kira apa jua pun perbuatan, percakapan, perbualan, dan bahasa aku kat korang sama ada sengaja atau tak, maafkan lah ea? Aku dah maafkan korang dah pun. Hehe. Tak baik simpan dendam. Kan? =) . Mintak halal jugak segala makan minum, barang, pakaian, dan apa-apa je lah yang aku terambek, terguna, dan segala terrrr mahupun yang tak terrrr.






From author :

Untuk 2014, mesti ada azam baru ! Dan azam yang tak terlaksana pada tahun 2013, terpaksa lah dijadikan azam baru untuk 2014. Lapuk pun lapuk lah, asalkan suatu hari nanti tertunai. Huhu.
Amacam tahun 2013 korang? Best dak? Apa azam baru korang ek? Share-share laaa ~




4 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

emeliena said...

Waalaikumussalam cik ummi, tinggalkan 2013 hadapi 2014 dengan senyuman. Masih ada sinar kegembiraan yang menanti. Semoga persahabatan kita terusss berkekalan. Ecehhh. Amiinnn ;)

Cik Ummi said...

@emeliena

amin...amin...ya rabbal'alamin...
mekaseh eme sayam !
Smoga 2014 akn mmberi sinar kebahagiaan kat eme juaaa =D

Cikgu Norazimah said...

semoga 2014 lebih cemerlang, gemilang & terbilang..CN follow sini.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved