SKR Blog Review #1 : Maru Maru dan Yumida






Bismillah , Assalamualaikum , Hai semua ! =)





Okay.
Demi menepati apa yang aku dah bitaw aritu, aku akan review sikit blogger yang dah join Segmen Kenalan Ramadhan (SKR). Err,, takde lah review nak kritik sana sini. Just nak cari any post yang aku rasa macam menarik untuk dikongsikan bersama blogger yang lain.
Dan peserta yang bertuah hari ni adalah Maru-Maru dan Yumida ! Yay ~





Okay, header yang ohsem ! ^__^





Hm, untuk blog Maru-maru a.k.a Dijah, honestly aku tak tahu apa yang patut aku cari. I mean, link blog yang Dijah bagi sebagai penyertaan tu memang khusus untuk join GA or segmen. Jadinya, takde lah entry tentang penulisan Dijah sendiri yang dapat dikongsikan bersama korang. Cuma apa yang korang patut tahu, she likes runningman weyh ! Sape geng dengannya? Silalah marathon movie dengan dia nanti. Hoho =3.





Tapi, kalau korang berminat nak join any segmen which offer you kad raya, silalah jemput untuk join GA Kad Raya 2013 by Ejulz dan Giveaway Kad Raya Bersama akubahrain.com. Cepat cepat cepat sebelum terlambat ! Woot woot ~














Ha, untuk blog Yumida pulak, aku sangat tertarik untuk kongsikan 3 entry yang ni :






Ni lah kek belacannya. Nampak macam kek coklat moist kan?


Perghhh, sup gearbox ! Tetibe rindu dengan masakan sup tulang mak kat kampung. Makan roti kosong cecah sup tulang ni pun dah boleh buat aku terangkat sampai langit ke tujuh you know ! Yahahhaa. Terangkat sampai langit ketujuh tu sangatlah hiperbola. =P 
Tapi, aku terasa macam pelik sikit dengan kek belacan yang Yumida buat. Kek belacan??? Kek? Belacan? Kek Belacan??? Siyes takleh bayangkan rasanya macam mana sebab bila membayangkan kek belacan tu, aku mesti akan terbayangkan aku tengah makan kek coklat indulgence dan tetiba ada belacan dalam tu. Yurksss. Takleh bayangkan >___< . Tapi dia kata sedap. Tah, tataw lah. Cuba tanya Yumida sendiri.








Kaki sapa ni??


Aku selalu jek baca tips kenali orang melalui cara berjalan ni. Tapi, aku tak percaya sangat dengan kebenarannya sebab aku masih berpegang dengan kata-kata "don't judge a book by its cover". Haha. Walaupun aku tak percaya dengan tips ni, aku suka jek nak amek tahu benda-benda ni sebab suka-suka. Ye lah, fakta menarik yang berkaitan dengan diri, sapa tak suka baca kan sebab kononnya nak kenali diri sendiri dengan lebih mendalam? Even though benda tu tak betul pun. Hoho. So, kalau korang nak tahu apa makna di sebalik cara perempuan berjalan menunduk, toleh kiri kanan, jalan tak jejak tanah dan sebagainya, korang sangat dialukan untuk klik link "2. Kenali Wanita Melalui Cara Berjalan" ni.






3. Adab Ketika Berbuka Puasa




Perut sapa lah besar sangat nak melantak semua ni??? >__<


Haaa,, memandangkan hari ni merupakan hari pertama puasa, memang padan lah kalau aku kongsikan apa yang Yumida dah pernah post ni kat korang. Adab berbuka puasa. Puasa tu, puasa jugak. Tapi jangan membazir okay ! Membazir itu amalan.....? Syaitonnnnnirrajim . Hewhew











Okay. Tu je lah yang aku nak kongsikan dengan korang.
Kalau masih tak berpuas hati dengan perkongsian entry yang sikit ni, korang boleh la terjah sendiri blog Dijah danYumida. Pastu selongkar blog archive dorang tu. Haha.







Kalau korang nak rasa blog korang kena review macam Dijah dan Yumida, cepat-cepatlah join Segmen Kenalan Ramadhan ni sebelum 22 Julai 2013 ! Bukan sahaja aku akan cari post-post korang yang menarik, tapi korang berpeluang untuk dapat hadiah topap dan kad raya taw. So, c'mon join lah segmen yang simple dan senang ni.






Klik banner ni untuk join sebelum 22 Julai 2013 ^____^








From author :

Aku tak menjanjikan yang aku dapat review laju-laju segala post blog peserta segmen aku tapi insyaAllah. Aku akan usahakan. =) Seronok sebenarnya baca blog orang neyh. Hewhew



4 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Yumida Huda said...

oh..thanks bebyk sudi review blog yumida :)
kek belacan rasanya sedap..campuran cokelat+nescafe
hmm..nyum2

Atiqah Wadiah said...

Ada geng running man lah..huhu

Yumida Huda said...

singgah lagi..hikhik
jatuh cinta dgn kucing pink tu..pewit
salam ramadhan sis

Menangi HADIAH dengan MUDAH
Jemput JOIN..
http://umikasum.blogspot.com/2013/07/aku-pengarah-penerbit-video-nijom-klik.html

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

ix tak brapa nak tengok running man yang jadi fenomena skrg ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved