Segmen Kenalan Ramadhan by Cik Ummi =)






Bismillah , Assalamualaikum , Hai semua ! =) 




*TAMAT*






Ok.
Nak straight to the point.
Final exam aku start this Monday, 24 Jun-2 Julai 2013. Lepas exam abes tu pun, aktiviti aku masih pack. InsyaAllah start puasa Ramadhan barulah aku dapat merasa cuti semester walaupun sementara je.








So, memandangkan aku sukar nak blogwalking time-time final exam ni, aku pun bercadang nak blogwalking sepuas-puasnya masa cuti nanti. Maka, timbullah idea nak buat segmen ni. Hoho. Ni pestaim Ai buat segmen Yu know. So scaryyyyy. But anyhow somehow and how how, korang support lah blogger freshie macam aku ni, okay? Tenkiuu darling dear ! :)






Tujuan segmen ni :




1. Nak berkenalan dengan blogger-blogger tak kira otai mahupun newbie. Untunglah bulan Ramadhan, boleh meluaskan perkenalan dan merapatkan silaturahim sesama saudara blogger ! wee ~



2. Nak isi masa lapang time cuti semester dan time tengah lembik berpuasa nanti. =.=




3. Nak bagi duit dan kad raya kat blogger bertuah. Hewhew. Nak tak? Nak tak? [Untuk blogger yang berada di MALAYSIA sahaja] 




4. Nak cari blog yang menarik untuk dimasukkan dalam bloglist Ramadhan.







So, macam mana nak join segmen ni? Senang kacang je beb !






1. Follow Blog Saya Cik Ummi dan Like Fanpage FB. *required


2. Tinggalkan URL blog korang kat ruangan komen entry ni SAHAJA. Link blog kat entry lain tidak diterima.
*required [note : Kalau dah pernah follow pun, tinggalkan jugak link blog korang so that senang untuk urusan cabutan bertuah nanti]


3. Promote segmen ni di blog sendiri mengikut kreativiti masing-masing. *terpulang sama ada nak buat atau tak







1. Tempoh segmen ni : 22 Jun - pukul 11.59 malam pada 22 Julai 


2. Top 3 referral blogs akan dapat topap RM5 + kad raya seorang.


3. 7 blogger bertuah yang dipilih menggunakan random.org akan dapat kad raya.


4. Pemenang-pemenang bertuah tersebut akan diumumkan pada tarikh 24 Julai. InsyaAllah.



*Sebarang pindaan akan diberitahu dari masa ke masa 







Okay. Done.
Siapa yang nak nak join? Marilah ! Tak payah segan-segan, tak payah malu-malu okay? You ALL are welcomed to join this thing. Aku akan melawat, cari post korang yang paling menarik dan follow korang semula bila urusan final exam dah habis taw. Wait for me bebeh semua ! =D






So, jom lah kita berkenalan dengan para peserta segmen ni. Zassss ~


Senarai Peserta Segmen Kenalan Ramadhan 







From author :

Cuak memang lah cuak bila pertama kali nak anjurkan segmen. Tapi lebih cuak nak hadap final exam ni. yarghhhh. Selamat membuat persiapan menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dan have a nice day you guys ! 





34 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Maru Maru :3 said...

Dijah join :D http://mininominomi.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Unknown said...

http://umikasum.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Unknown said...

Shawal join.. :)

harap bertuah..insya'allah.. :D

http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

sizziey darliana said...

http://darlieyana.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Fareto said...

http://kakitanganmata.blogspot.com/ :)

Unknown said...

http://xeerazara.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

sarah said...

sy join

http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Miszyuyu said...

hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join ramai2 :")

LienLiendot said...

http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Bocah iki (Jowo) said...

Salam. lame beno dah rasenye last ber-blog, . . . .

Ummi,
rase macam nak buat blog baru, . . . kalau jadik buat ti ko tolong promote boleh ke ? :D

aizamia3 said...

aci tak akak buat entry cenggini..?

http://aizamia3.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

ejulz said...

Nak kad raya.. hehe ^_^


http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Adhie said...

meninggalkan jejak dan join segmen ni

http://adhiemenulis.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Cik Fie said...

http://www.cikfie.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Unknown said...

http://miloshake.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

milo dah jadi ur follower but tak leh like ur fanpage coz..takde fb :)maaf sgt2.

Unknown said...

http://www.syuhadasalleh.my/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Unknown said...

izzah join^^ hope ada rezeki^^

http://luvizzda93.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

unapopskit said...

http://admire19.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html
Doneee

Nisha said...

http://khuntoriastory.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html Joined :D

Unknown said...

http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

cik ketenangan said...

http://coretanpencariketenangan.blogspot.com/
salam perkenalan :)

Unknown said...

PokCIk join jugak...Salam Perkenalan...

http://dihujungpen.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

ismiqbal said...

Budak Si Comel Comot...ehhh... Cik Ummi... Ix dah join ni dengan blog baru..blog lama tak brapa guna dah....hehe

http://ismiqbal.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Miz Dayah said...

http://missdeestudio.blogspot.com/

Unknown said...

http://iloveyoumamat.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

♥ MiZ NaBieLa ♥ said...

hye..join segmen.. :) salam perkenalan..

http://ielaynna.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Cik Miela said...

http://shalmilanadya.blogspot.com/

Miss Syahbanu said...

http://mulan-sahbanu.blogspot.com

Unknown said...

Salam kenal..sy follow dan join segmen ni..:)

http://cahayakukasih.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Unknown said...

http://atiqah-amelyaa.blogspot.com/

mrs mustache said...

join sini :)

http://cicaktersepit.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

eyena.s said...

assalamualaikum... join segmen... :D salam ukhwah fillah :D saya newbie sooo... tq http://sabrina149.blogspot.com/2013/07/kenalan-ramadhan.html

ismiqbal said...

Nak tag Cik Ummi ni gak la join Segmen Blogwalking ix ni...hehhehe

JOin sini yer.....

http://ismiqbal.blogspot.com/2013/07/segmen-blogwalking-ismiqbal-1-2-3.html

Ainun Nadini said...

http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/segmen-kenalan-ramadhan-by-cik-ummi.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved