Perlu Beritahu Ke?





Bismillah , Assalamualaikum , Holla Peeps ! =)






Time daftar. Most of the things asu kena uruskan sendiri. Bila konpius, barulah refer family. =)







Sekarang, alhamdulillah dah selamat seminggu asu bergelar pelajar baru disebuah universiti ni. Baru habis PPD Camp dan Orientasi hari Khamis dan Jumaat yang lepas.








Actually kan, bila orang tanya kat mana asu belajar sekarang, asu rasa macam segan jek nak cakap. Siyesly, nak bitaw orang rasa salah, tak bitaw karang ada jugak yang kecik hati atau tarik muncung sedepa ngan asu. Takmo ah camtu kan?








Okay lah. Asu bitaw lah asu kat mana sekarang ni so that orang-orang yang pernah berada di samping asu sejak dulu sampai matriks tak kecik hati lah bila dapat taw asu kat situ and senyap-senyap jek.









Fuhhhhhhhhh ! *gugup plak nak announce*









Kalau korang nak tahu, sekarang ni asu sedang menuntut ilmu tahap Ijazah Sarjana Muda (Degree) kat Allianze University College of Medical Sciences (AUCMS) course MD-UKM di Kepala Batas, Pulau Pinang. Kalau korang ada sedare mare or kenalan kat sini jugak, bitaw lah. Mana lah tahu kot-kot asu kenal ke dorang, kan? =)








Centre of AUCMS which is Waziria Medical Square (WMS)





Uish. Jangan salah faham plak eh. Asu tak berniat nak berbangga-bangga dengan apa yang asu tengah lalui sekarang ni sebab asu tahu bahawa asu belum layak pun untuk semua tu. Baru nak mula langkah. Dan asu tak harapkan penghormatan or else dari korang sebab bagi asu, semua itu tak penting pun. Yang penting, impian asu nak tolong orang dan bergaul dengan orang yang susah senang (pesakit) akan tercapai. Well, this is my only dream since kindergarten and hopefully everything will go smoothly, insyaAllah. 









Before korang buat spekulasi yang bukan-bukan sebab asu masuk swasta, meh sini asu nak terangkan sikit dulu.








Di AUCMS untuk MD-UKM ni, students layak dapat dana/biasiswa dari AUCMS itu sendiri kalau melepasi kriterianya. Dalam masa yang sama, students boleh jugak apply sponsorship from others macam JPA or MARA. Yang tu, hanya yang betul-betul layak je yang akan dapat. Tapi, ada jugak students kat sini yang memang masuk under JPA or MARA tu. Untuk asu, asu baru nak mohon tiga-tiga sponsorship tu. Kalau ada rezeki, insyaAllah akan ada lah jugak. Kan? Yang penting, untuk maintainkan biasiswa tu semua, kenalah dapatkan 3.50 ke atas. Yeah I know, it's very hard to achieve even 3.0. -,- But I can try my best first, can't I? Further more, one of my blogger idol is also a doctor. You know who : Fatin Liyana deyh. 






I'm wearing the lab coat provided before they take my picture to make the matrix card.







Okay, nanti bila asu ada masa free, asu update la pasal kehidupan asu di sini. =) 







From author :

Aduhh,, nampaknya tak dapat la aku nak teruskan plan aku (kawen awal) tu. Tunggu 5 tahun lagi. Tapi, kalau ajak bertunang, aku on jek. Haha ! Kidding okay. 
Korang pulak, tengah belajar/pernah belajar kat Universiti mana dan course apa yang paling latest ? Atau dah kerja?























8 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

emeliena said...

waalaikumussalam, okkk. Take care yep darlinn. Semoga impian tu tercapai, gogo chaiyookkk :]

#kita doakan awak dari jauh okkk ~

aizamia3 said...

psstt: akak tau tu.. lebih2 lagi bile check kat MQA.. ;)

Zharif Azis said...

wow best nya ummi =) untunglah dah sambung belajar , chaiyok chaiyokk ^^

aizamia3 said...

Malaysian Qualifications Agency = cer try klik www.mqa.gov.my baru tau apa itu MQA..

Cik Ummi said...

@Zharif Azis

hehe.
mekaseh zarep ! you too okay chaiyok2 ! =D

Cik Ummi said...

@aizamia3

ooo.. thanks for the info kak sayam ! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved