Miss Ayu Insyirah Is My 200 ! =)






Bismillah , Assalamualaikum , Hai semua ! =)





Alhamdulillah, akhirnya ada jugak yang mengisi borang untuk jadik lucky person for this blog. Yea, aku akui bahawa aku masih setahun jagung dalam blogging ni dan tak hebat pun macam blog-blog yang lain. Tapi, semangat berblogging tak pernah luput hasil daripada sokongan dan salam perkenalan dari blogger yang lain. Terima kasih awak-awak semua ! ngee ~










So, sekarang, aku nak perkenalkan seorang blogger yang bertuah untuk kali ni iaitu Ayu Insyirah. Dia adalah follower aku yang ke-200. Walaupun baru ciput je, tapi alhamdulillah. Syukur.










Thanks kak Ayu sebab sudi follow blog SCU (Saya Cik Ummi) yang serba kekurangan ni. Hehe. Meh sini nak buat review sikit pasal blog kak Ayu. Sambil-sambil tu, korang yang lain boleh la berkenalan dengan kak Ayu kita neyh. ^___^











Header kak Ayu yang sangat simple dan gojesssss ! O.o jeles guwa. haha








Kalau korang nak tahu, kak Ayu ni cikgu Matematik taw !
Jangan berangan nak kelentong dia cakap 2+2 bersamaan dengan 5 ye. Haha.












Bagi aku, blog kak ayu sangatlah sweet dan ringan.
Background simple jek, tak banyak widget dan paling penting, TAKDE LAGU. Haa,, tu yang bagusnya.
Yang pasal background tu, memang sangat sweet sampaikan masa aku tengah study past year untuk exam tapi kat meja sebelah, aku biarkan laptop on dan time tu memang aku tak tutup lagi window yang tengah bukak blog kak Ayu, housemate menegur "Eh, cantiknya background blog tu !". Even blog aku pun dia tak pernah pun nak komen ape-ape taw =.= . Sobssss sobsssss















Setiap kelebihan, mesti ada yang kurangnya kan? Tapi aku rasa, mesti kak Ayu buat macam tu dengan ada sebabnya yang tersendiri.











1. Saya rase kan, kak ayu kena taruk lah 'blog archive' sebab menyenangkan orang baru yang datang blog akak boleh baca post-post akak yang terdahulu. Orang baru yang macam saya ni ? Hehe

2. Err,, akak memang suka join segmen ea? Sebab saya terasa macam jauh sungguh perjalanan nak cari post akak yang bukan segmen ni. Saya bukak older posts pun, masih segmen. Jadi, saya takde isi nak komen apa kat segmen tu. I mean, I would prefer to read 'something'. Akak paham kan? =)

3. Kalau kak ayu perasan lah, 'post tittle' akak yang panjang-panjang tu akan bertindih menyebabkan susah sikit nak baca sekali lalu. Mungkin akak boleh cari jalan penyelesaian untuk yang ni?

|
|
|
|
|
V


Segmen yang mempertemukan kita =) wee ~ haha










Okay, takat tu je lah yang mampu aku sebutkan. Yang lain tu memang ikut gaya masing-masing lah kan?










So, apa lagi. Jom kita berkenalan dengan Cikgu Ayu Insyirah ni okay? Hehe.










From author :

Huhu. Orang mesti kata blog aku ni crowded and nampak serabut kan? Takpelah, nanti-nanti bila aku free, ingat nak tukar warna tema bagi blog aku ni. Ada cadangan tak nak guna tema warna apa? 



12 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

AyuInsYiraH said...

hehehehehee...alamak segan rasanya hehehe.. tq bebnyk ye syg.. nanti singgah2 lah selalu ke blog akak.. luv u lah...

nini said...

bestnya ada orang tolong review blgog...=D

Cik Ummi said...

@AyuInsYiraH

haha.. same-same kak ayu :)
tenkiuuuu to u back lorh.. hehe

Cik Ummi said...

@nini

ada rezeki nanti, mane taw kot2 cik ummi nak review nini pulak? hehe

cix umiee ツ said...

HOHO !... ^_^ Jenjalan sini, sambil membaca older post yg agak menarik.. >_<

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

aizamia3 said...

blog akak taknak review lak ke..?
review hari2.. wakakaka..

psstt: akak rindu blog lama ummi dulu.. ;) baru nak kenal rapat dah tukar yang ni..

pstt lagi: ni kalau dah Faris baca, mesti kena kutuk lagi.. dia bukan boleh tengok 'bahagia' kejap.. hahaha..

Cik Ummi said...

@aizamia3

haha..
kite mmg lame dah terfikir nak pomot blog akk yg tercomel neyh,, tp tunggu mase jap.. sabar ek kak ? hehehe

huhuhu..kite pun rindu blog lama.. :(

faris kan memang suke dengki kat kite kak,, baru taw ke...? :P

Sheila Salim said...

Assalamualaikum dik. ohh akak rasa patut dikurangkan contest yang selalu masuk tu. sekali sekali ok lah nak masuk. risau pembaca boring pula. suka kejar hadiah aje..

Cik Ummi said...

@Sheila Salim

waalaikumussalam..
betul tu kak..
sekali sekala tak salah kan? =)

Abam Kie said...

As salam. Bagusnya cik ummi buat review blog cikgu ayu. bila pula nak buat review cikgu zuki pula? Abam Kie follow sini gak. Happy blogging!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved