You're Big Girls Now ! ^__^






Bismillah , Assalamualaikum , Hye peeps ! =)




   





First of all, HAPPY BIRTHDAY LIYANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oh, and HAPPY BELATED BIRTHDAY ZULIANA !!!!!!!!!!









Kiri Liyana. Kanan Zuliana. <3












Well, birthday dorang berdua ni tak jauh pun. Selang beberapa hari jek. Jenuh jugaklah eosophagus aku nak menyalurkan 3 bijik kek berlainan perasa ke dalam perut neyh. Bday Zuliana aritu, 31 Oktober dan hari ni, 6 November pulak bday Liyana. 













Time birthday Zu, aku dah buat surprise dengan menggantungkan sebungkus hadiah kat kain batiknya yang ada kat ampaian tu. Pagi-pagi lagi dia dah menjerit excited sebab benda yang kitorang plan secara memain the day before, sebenarnya betul. Niatnya nak pergi amik pakaian basahan untuk mandi pada awalnya, tapi bila dah excited dengan benda surprise tu, terus lupa nak amek. So cute to see when Zu was on excited phase you know. LOL.










Zu pun ada dimples ! Sebab tu lah dia comel sangat kalau senyum or gelak. (Zu, kau jangan nak kembang sangat ye aku puji ni =___=  haha) 










Time birthday Yana ni pulak memang dah planned awal. Mastermindnya adalah 'secret' senior kitorang. Bayangkanlah, sebulan yang lepas kowt benda ni dirancang. Excited beno neyh. Tapi syukur alhamdulillah lah lakonan kitorang berjaya. 












Bayangkan lah. Dah pukul 12 malam tapi beriya ajak satu rumah keluar pergi rumah class representative (ketua kelas) untuk amek notes yang kononnya penting tuh. Tak ke macam "hoi, kau takde henset ke nak roger-roger" ..? Atau macam hari esok takde jek. 
















Nasib baik Yana ni jenis blurr dan senang percaya cakap kitorang. Senang sikit nak berlakon. Haha. (Maafkan Kak Long ye Yana sebab antara the big liar semata-mata untuk menjayakan lakonan neyh..... =P)
















Dimulakan dengan berlakon tercungap-cungap naik tangga rumah. Sambil buat muka cuak macam baru lepas kena kejar dengan mamat gila seksssssssssii, aku pun mengayat mereka.










" Weyh korang ! Teman aku gi rumah Intan tu.. pleaseeeeeeeeeeeeeeeee.. Aku takut ahhh. Dah la gelap. Pastu tadi ada sekumpulan lelaki berkumpul kat tepi blok tu.. Dorang main sweet-sweet macam nak ngorat tu. Siyes scary giler. Dorang ramai.. Kalau kita pergi berempat pun tak cukup nak lawan dorang. Dah la aku tengah demam, tak boleh nak lawan balik nanti... huhu.. Temankanlah ... pleaseeeee....." *muka cuak dan muka mengharap*










Actually my housemates Si Zuliana ngan Si Atira tu memang dah taw dah plan ni. Dorang pun saje jek berlakon kononnya memang macam betul lah keadaan yang aku citer tu. Dan dorang pun beriya nak teman aku keluar, kot-kot boleh lawan balik lah geng mamat GS tu sumer. Dalam masa yang sama, sempat aku tengok reaksi muka Liyana. Rasa nak tergelak pun ada sebab muka Yana memang siyes stunned giler dengan mulut sedikit ternganga (nasib baik tak drooling) tapi reaksinya macam tak nak temankan kitorang keluar. But at last, lepas dipujuk oleh kitorang, dia setuju jugak nak keluar rumah. Mungkin risau jugak kalau ada pape yang terjadi kat kitorang yang lain ni ke, kan? 













Overall, kami memang boleh lah pergi audition berlakon lah pasni. Bakat dah ada ni, sampai terketar-ketar Si Yana tu lepas kena prank oleh kami. Hoho. 










Ada sedikit konspirasi di situ ye. muahahhaa











Oh ya, terima kasih banyak-banyak kepada Secret Senior , kawan Senior , Encik R , Dr T , Aaron Sharif , Atira , Zuliana dan aku (cheh, perlu ke??) kerana telah susah payah nak berlakon demi birthday Cik Yana kita neyh. Muahahaha.













Ehem. Kalau nak diceritakan setiap apa yang dah berlaku tadi, konpem belum abes sampai sini, korang dah tekan button pangkah tu. Betul tak? Ceh, macam aku tataw jek. =P. 







Terima kasih jugak kek Secret Recipe kerana sudi berlakon dengan kami .. tssskkk tsskkk =')








From author :

Semoga dipercepatkan jodoh, panjang umo, murah rezeki and may Allah bless you Cik Fatin Nur Liyana Mohd Zain ! Jangan marah-marah naa aku tulis pasal hangpa berdua dalam ni. Hehe




4 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Faris Adli said...

KAU TAK ADIL!!!! MASA BESDAY AKU TAKDE PUN ENTRI KHAS UNTUK AKU??!!

diskriminasi gender betul..so sad

Cik Ummi said...

@Faris Adli

hek eleh ..
dah kau buat mcm takde bday kau pun,, mane ak ingt.. bz memanjang jek.. >_<

Anonymous said...

pon!! pon!!! besday girl nak lalu...
ummi,, thanks a lot for this...x sangka ek korang plan smua ni utk yana...love you ten!!!

Cik Ummi said...

@Anonymous

sila lah laluu ^__^

hehe.. same2 yana.. love u thousand ! hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved