Perubahan Sempena Bulan Ramadhan




Bismillah , Assalamualaikum , Hai korang. =)





Just a short entry for tonight, insyaAllah. Hehe. Korang perasan tak apa yang berubah dalam blog asu ni? (soalan untuk siapa yang sudah mengenali blog SCU ni)...








Ha.
Chanchan! Asu dah ubah header, gambar untuk 'siapa saya?' , ada nota sikit untuk reader dan tukar gambar footer setiap post. Apa komen korang? Okay or makin buruk ? =/






Ok.
Tutup citer pasal tu.
Sekarang ni, asu nak menyusun semua jari tangan dan kaki yang ada, asu nak mohon maaf kepada semuaaaaa orang yang mengenali asu sama ada realiti mahupun dalam alam maya ni. Maafkan asu eh? 







Al-maklum lah, esok merupakan muka pertama diari perubahan diri bagi setiap umat Islam seharusnya. Betul tak? Bersempena dengan hari pertama Ramadhan yang mulia ni, jom lah kita sama-sama berubah kepada yang lebih baik. Yok!






Share from Facebook =)






Well, kalau korang rasa korang ni jahat, tak mustahil dalam bulan puasa ni korang boleh jadi orang yang paling baik. Kalau korang jenis free hair, apa kata dalam bulan Ramadhan ni, korang latih la diri untuk pakai tudung, boleh tak? Slow-slow je lah. Pakai selendang dulu ke... tudung bawal ke.. yang penting, korang ada semangat dan niat untuk berubah.







InsyaAllah, segala yang baik akan dipermudahkan oleh Allah lebih-lebih lagi dalam bulan yang penuh barakah ni.






Sebelum terlupa, esok jangan tak bangun sahur taw ! Amek berkat pahala sunat bersahur. Ha, jangan puasa yangyok pagi-pagi bukak periuk pulak. Remember to set your mind bahawa korang akan bertahan lapar,dahaga dan maksiat bermula dari sahur hinggalah berbuka nanti.






Jangan sesekali fikir nak ponteng puasa dengan alasan gastrik ! Huh. Alasan lapok lah ~



























From author :


Nasib baik tadi cepat sikit sampai surau time nak solat Isyak tuh. Kalau tak, mesti kena solat kat kawasan lelaki (ada tabir lah). Eh, korang solat terawikh tak tadi???







6 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

aizamia3 said...

npe akak tak perasan ek..
oh! Faris.. tolong jawabkan.. ;)
kihkihkih..


psstt: moga Ramadhan kali ni membawa lebih kebahagian dan keberkatan dariNYA untuk kita semua..

Ixbarr Abdullah said...

header tu dah jadi baby Ummi, tak cukup umur nak jadi cik ummi... ;p

selamat berpuasa dan menyambut ramadhan....

Cik Ummi said...

@aizamia3

haha..
sebab akk dtg ni baru pestaim akk nmpk, mmg la tak perasan sebelum neyh.. hehe
eh, kenape Faris? =P


amin...insyaAllah,,selamat berpuasa kak !

Cik Ummi said...

@Ixbarr Abdullah


hey,,comel what baby Ummi =P

selamat berpuasa jugak icchan ^^, wee~

SoLy SoLicious said...

salam ramadhan... semoga amal yg dilakukan di bulan ramadhan ini diterima Allah swt.. ^^

Cik Ummi said...

@SoLy SoLicious

salam ramadhan jua..
amin,..mudah2an :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved