Kumpul Kawan Kembar, Boleh Dapat Anak Kembar ?






Bismillah , Assalamualaikum , Hello peeps ! =)



Nak baby kembar  sepasang macam ni... ! <3




Dulu, masa kat sekolah menengah, ada seorang member aku cakap kat aku, "Ummi, kau tahu tak, kalau kawan dengan ramai kembar, kau boleh dapat anak kembar bila dah kawen nanti taw (bukan kawen ngan kembar)." 








Aku terdiam 44saat sebelum kami tergelak bersama.









Yeah. She just joking and I'm totally not taking that seriously. Should I? LOL. We've learnt Sciences and we know that (married with a non-twin person but have many twin friends) wouldn't make you having a twin babies. EXCEPT, 'kun fayakun'. When Allah want that to happen, it will then happen OR you  just marry one of the twins (problem's solved).







Aku terfikir sejenak. Hm, kalaulah betul aku boleh dapatkan baby kembar (bila dah kawen nanti) dengan cara yang fancy macam tu, dah lama aku kumpul member-member kembar dari seluruh dunia ni dan kawen je dengan orang bukan kembar tanpa rasa was-was. Alangkah senangnya method tu, kan?







Setakat 23 tahun hidup ni, ada lah beberapa pasangan kembar yang aku kenal.
Antara pasangan kembar yang aku kenal salah sorang atau dua-dua sekali:



1. Najwa dan Najla (sekolah rendah)
2. Azran dan Azrin (sekolah rendah)
3. Akak dan Adik (sekolah menengah)
4. Caca dan Cici (sekolah menengah)
5. Amir dan Amira (matriks)
6. Shahkizza dan Shahkinna (degree)
 




Hm. Kenapa tak ramai pasangan kembar lelaki yang aku kenal ni??? Adehh, baru plan nak tackle =P . Well, nampaknya bukan jodoh aku kot nak bercinta ngan kembar. Hehe.





Papepun, tak kira lah anak korang nanti kembar atau tak, tanggungjawab jangan abaikan tau. Kot lah korang pun suka berangan nak anak kembar jugak macam aku ni ha, ingat dan tanam dalam otak



"Double the babies, double the responsibilities"




Okay fine. Bapak budak ni dengan pakcik dia, dua-dua hensem. Haha *melting*








From author:

Kalau korang kembar dan korang rasa pernah satu tempat belajar dengan aku, kot lah nama korang tertinggal, sila lah roger aku ye. Nak jugak refresh balik memory tentang berkawan dengan orang-orang kembar ni. Maaf eh kalau aku terlupa nak taruk nama korang =(













2 00 orang doakan Cik Ummi kahwin cepat !:

Ismiqbal Kôsyëk Abdullah said...

Aminnn~~ ada masa lagi tu nak berjodoh ngan orang yang ada trait 'twin' ni..hehe.... bunny pn banyak gak twin2....

tomatokering said...

Kita pun teringin anak kembar. Aduhh bila nak kawen ni. Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved