Yang Lama Hilang, Yang Baru Datang


Hai semua.

Alhamdulillah. Sekarang, Cik SCC (nama dulu) dah berjaya buat semula blog untuk mencurahkan apa yang bermain di fikiran setiap hari (kalau terdaya lah. Hihi)

Untuk pengetahuan korang semua, blog lama Asu (nama sekarang) dah kena buang dan tak wujud dah dalam pangkalan data Google or internet. Sebab ape? Entah la. Tak pasti sama ada kena hack or something else. Kurang rajin lah pulak nak tanya pihak Blogger or Google kenapa leh jadi macam tu. Leceh.

First time bila dapat tahu yang blog dah tak wujud, terasa gelap kejap dunia ni. Bayangkanlah, Asu dah menempuh segala suka-duka dengan blog tu dah hampir 5 tahun. Sape yang tak sayang dengan hasil usaha selama tu kan? Banyak kenangan lah. Kena attack, perli, dipuji, menang pertandingan. Hish,,macam-macam lah. Followers pown time tu dah beyond 1000 dah pun. Pastu hilang camtu jek? Perghh,,sape yang tak hiba.


Sekarang ni, nak cari kenalan pun tah dapat ke tak. Maklumlah, Asu bukanlah famous public figure pun yang boleh dapat readers dengan senang. It is not easy like that. I'm just an ordinary girl. So, it will takes a longer time to build up bond between readers. Ha ! I don't want to use concept "I follow you, You follow I" because for me, that is not the right way to get readers. Fyi, loyal and true readers akan sentiasa follow perkembangan kita tanpa dipaksa. Betul kan?

Untuk yang baru pertama kali nak kenal dengan blog Asu ni, Asu mengucapkan terima kasih sangat-sangat sebab sudi singgah sini. Kalau rasa blog ni menarik, sila lah datang lagi eh? Kalau tak best, inform lah pape so that Asu boleh improve mana yang patut.

Untuk yang dah mengenali Asu, especially bloggers yang kenal blog Cik SCC (www.cikscc.com) dulu tu, terima kasih kerana sudi nak bagi sokongan kepada blog baru Asu ni. I love you guys. [Ouh, how I miss my old blogger friends *touching*]

Okay. InsyaAllah, Asu akan cuba untuk beri nafas baru kepada blog yang baru nak bangun ni. 
Asu akan cuba all out untuk blog tercinta ni dan Asu akan cuba untuk lebih dekat dengan readers semua. Sebab tu lah Asu guna nama panggilan ni so that korang dapat rasa Asu ni sebagai seseorang yang rapat dengan korang. Maklumlah, anak-anak sedara kecomelan panggil Asu dan kebetulan saya memang suka dengan gelaran tu. So, takpelah kan? Kalau nak panggil Ummi pun boleh =)

Dan, seperkara lagi. Asu nak korang kenal Asu sebagai seorang wanita yang feminin and matang sikit lah dari dulu. Kalau sape ingat Cik SCC, mesti taw yang Cik SCC dulu tu amatlah ganas dan brutal tapi love soft pink and bunnies right? Hehe. Kali ni, Asu nak jadi perempuan yang sopan santun dan amat sukakan kelembutan.bukannya Awww-awww. Okay, jangan gelak tahu ! Asu nak berubah ni, sokong ah. -,-

Tapi kan korang, sorry ah coz Asu rasa blog ni lagi disaster daripada sebelum ni. Maklum lah, Asu dah lupa banyak source yang membantu Asu untuk edit-edit blog ni ha. Template pown dah jadi tah pape tah. Hm, ada mase nanti, Asu belajar semula lah camne nak touch-up blog ni. Jangan muntah hijau pulak eh wat mase ni. Just follow my concept, simple is less trouble. Hehe

Okay, setakat tu je lah kot pengenalan untuk kali ini.
Selamat berkenalan semua.
Kalau suka, boleh tekan button follow tu cepat-cepat dan tinggalkan komen eh. Terima kasih.

Aiseymen,, Asu dah try nak taruk komen box untuk facebookers yang takde blog tapi, tah tak tahu mane silapnya, mende tu takmo keluar pulak. Sabar ye. Nanti Asu cari jalan lain. 




From author :
Do come again in the future. You are welcomed here any time. Thanks for the supports. I love you all. If you are not satisfy with this blog, do inform me so I can make a better improvement next time.
Thanks for reading !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This Blog Is Created Since April 2012 By Cik Ummi (The Former Owner Of www.scc.com ) | Copyrights Reserved